Reiki "Opfriscursus"  (of "omscholing")  bij het  SK-Reikicentrum

 

Na herhaalde verzoeken om kennis en ervaring van een Reiki cursus nog eens op te kunnen frissen en een proefperiode met "herhalers", heb ik besloten de mogelijkheid voor een Reiki Opfriscursus in het leven te roepen.

Er blijken regelmatig oud Reikicursisten te zijn uit alle windstreken die (soms lang geleden) een Reikicursus hebben gedaan, maar allerlei zaken - soms jammer genoeg ook de levendige beleving van Reiki - een beetje zijn : kwijtgeraakt". En dat is niet alleen jammer: het eigenlijk vreemd en vreselijk "zonde" als mensen het besef kwijtgeraakt zijn van iets dat ťťn van hun dierbaarste stukjes levensgereedschap had kunnen blijken. Eigenlijk zou leven en dagelijks werken met Reiki net zo'n vanzelfsprekendheid voor je moeten zijn geworden als je dagelijks eten om van de volledige werking natuurlijk te kunnen genieten. Maar ik heb gemerkt dat er - gek genoeg - bij nogal wat oud-cursisten in den lande een situatie ontstaat waarbij ze zelfs vergeten Reiki te gebruiken als ze ziek zijn of het leven even wat tegenzit en moeilijk is. 

Over de redenen daarvan wil ik hier niet verder uitwijden. Dat gebeurt in een aantal publicaties die zullen verschijnen.
Het is voor mij wel reden geweest om een ieder die dat waardevol, prettig, leuk, enz. vindt - of er toch eigenlijk wel behoefte aan heeft - in de gelegenheid te gaan stellen om een cursusweekend "op herhaling" mee te kunnen draaien.

Zoals gezegd: geÔnitieerd ben je al en dat hoeft niet herhaald te worden, want: je initiaties zijn voor het leven! Tenzij je misschien het gevoel hebt niet correct geÔnitieerd te zijn in je cursus (neem dan contact met me op voor een oriŽnterend gesprek).
In plaats van initiaties krijg je in het Reiki-weekend Reiki-blessings (vergelijkbaar met initiaties maar dan zonder de functie van de initiatie) waardoor je weer een enorme dosis frisse Reiki-energie (als bij initiaties) meekrijgt op je pad
Tegelijk krijg je door mee te draaien in de Reiki-cursus weer eens alle informatie voorgeschoteld - met aanvullende thema's die ter sprake komen. 

De Reiki Opfris-cursus is bestemd voor cursisten die (ooit) een Usui Reiki 1e of 2e graad cursus hebben gedaan. Oud cursisten van Usui Reiki-masters kunnen altijd meedoen na een korte kennismaking. In andere gevallen zal in een kennismakingsgesprek bekeken moeten worden of de eerder gevolgde cursus de noodzakelijke ingrediŽnten bevatte om aan een herhalingscursus mee te kunnen doen. 
Ook bij cursisten die elders opgeleid zijn, maar het gevoel hebben dat Reiki "niet werkt" bij hen, kunnen contact opnemen. In een kennismakingsgesprek zal bekeken worden in hoeverre de gevolgde cursus een Usui cursus is geweest en samen beoordeeld worden op een herhalingscursus zoals hier bedoeld een geschikte oplossing biedt.

Wie zich zou willen opgeven voor zoín Reiki Opfriscursus ("Herhalingsweekend") kan de data van de Reiki 1 en/of 2 weekend bekijken en daarna contact opnemen met het Sk-Reikicentrum.  
De kosten voor deelname zijn Ä 60,- incl. lunch, koffie en thee en eventuele (standaard-) documentatie. 

Ook "Omscholing" behoort tot de mogelijkheden....
Ook komt het bij ons steeds vaker voor dat mensen ons bellen, omdat ze bij de elders gevolgde cursus "geen goed gevoel" meer hebben. Meestal hebben zij een cursus gevolgd voor een aanzienlijk lagere prijs en gaandeweg gaan zij zich toch ontevreden voelen; wellicht omdat het prijskaartje gepaard gaat met energieoverdracht?....  Het komt ook - zij het veel minder - voor, dat mensen opgeleid zijn in een ander Reikisysteem dan het Usui systeem en zich toch (of ook) willen bekwamen in het Traditionele Usui Systeem.
Voor deze groepen mensen bieden wij "Omscholings"-mogelijkheden. Echter... in dit geval worden de initiaties wel degelijk overnieuw gedaan en is de prijsstelling bij ons afhankelijk van de omstandigheden en - indien van toepassing - eerder betaalde bedragen voor gevolgde cursussen. De hoogte van deelnamekosten wordt dus in overleg bepaald.

Om voldoende ruimte te houden voor nieuwe cursisten geldt voor alle weekenden een maximum van 4 "herhalers" (tenzij het aantal nieuwe Reikicursisten lager uitvalt).

GeÔnteresseerd? Neem in het telefonisch (zie telefonische bereikbaarheid onder adresinfo) of per e-mail contact op met het Sk-Reikicentrum. 

Met vriendelijke groet, 

Philip Secreve,
Traditioneel Usui Reiki-master.

 

© 1994-2007 - Philip Secreve / SK - Reikicentrum

  Naar Boven